Tost z sałatką z tuńczyka i sosem green goddess

Składniki
Liczba porcji:
2

  • 6 łyżek sosu green goddess
  • 180 g tuńczyka z puszki
  • 4 kromki chleba na zakwasie
  • 1 laska selera
  • 1 szalotka
  • sól
  • pieprz
  • masło do smażenia

Naczynia i przybory kuchenne: miska, gumowa szpatułka, deska do krojenia, nóż, patelnia

Cienko pokrój seler i wrzuć go do miski. Cienko pokrój szalotkę i wrzuć do miski. Odcedź tuńczyka i wrzuć do miski, rozdrabniając na kawałki. Dodaj sos green goddess, dopraw solą i pieprzem do smaku, wymieszaj, aby połączyć składniki.

Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Wrzuć masło. Ułóż na patelni kromkę chleba i podpiekaj przez ok. 2 minuty. Nałóż trochę sałatki z tuńczyka. Przykryj drugą kromką chleba, umieść na patelni więcej masła, a następnie obróć kanapkę. Podpiekaj do zarumienienia. Zdejmij z ognia i natychmiast zjedz!

Obawiasz się bałaganu? Niepotrzebnie!

Po spędzeniu kilku miłych chwil w towarzystwie bliskich w ramach ruchu #ENJOYTOGETHER nie musisz martwić się brudnymi naczyniami.
Produkty Somat pomogą Ci usunąć nawet najtrudniejsze zabrudzenia, takie jak tłuszcz i przypalenia, dzięki czemu Twoje naczynia znów będą wyglądać jak nowe.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

  • Poznaj inicjatywę #ENJOYTOGETHER

  • Kto powiedział, że zmywanie musi być nudne? Z naszymi wskazówkami i grami zabawa gwarantowana! A dzięki naszym skutecznym produktom zmywanie to bułka z masłem!

  • Znajdź idealny przepis i spraw przyjemność najbliższym przy kolejnym wspólnym spotkaniu.